woensdag 11 maart 2015

Am Wasserturm - Speeltuinenroute Prenzlauerberg deel III

Am Wasserturm - Speeltuinenroute Prenzlauerberg
Watertoren in Prenzlauerberg

Speeltuinenroute
Prenzlauerberg is een zeer kindvriendelijk buurt die onder andere bekend staat om de vele jonge gezinnen met hun Bugaboos en bakfietsen. Een wandeling door Prenzlauerberg over de brede trottoirs,  langs de vele speeltuinen is vaste prik tijdens onze bezoeken aan Berlijn. Wij starten de dag op Kathe Kollwitzplatz. Na koffie en een broodje in de speeltuin lopen wij dan naar Helmholtzplatz. Daar lunchen we bij Kiezkind en spelen de kinderen met water, zand en modder. De laatste stop is de speeltuin am Wasserturm.

Am Wasserturm - Speeltuinenroute Prenzlauerberg
Rykestrasse


Am Wasserturm
Vanaf Helmholzplatz kun je door de Kollwitzstrasse of de Rykestrasse (mijn favoriet) naar de watertoren lopen. Je ziet de watertoren al liggen in de verte. De speeltuin ligt in een parkje aan de voet van de watertoren. Het parkje ligt hoger dan de straat op een heuveltje. Als je een buggy bij je hebt moet je die een trap op tillen.

 
Am Wasserturm - Speeltuinenroute Prenzlauerberg
Speeltuin bij de watertoren

Speeltuin
De speeltuin is groot en bestaat uit drie delen, geschikt voor kinderen van verschillende leeftijden. Een peutergedeelte aan de zijkant met een laag glijbaantje. Een hoge glijbaan met een tunneltje aan een hoog klimtoestel en een apart gedeelte voor oudere kinderen met twee trampolines en tafeltennistafels. De klimtoestellen en glijbanen staan in het zand, daar staat ook een graaftoestel en een klimtoren met emmertjes eraan om zand omhoog te hijsen. Genoeg te doen dus.
Am Wasserturm - Speeltuinenroute Prenzlauerberg
Graafmachine in de speeltuin

Bovenin het parkje heb je een mooi uitzicht over de buurt en op de TV toren.
Berlijn met Kind Speeltuin Prenzlauerberg wasserturm


Om de dag perfect af te sluiten kun je een ijsje eten bij Eiscafé Malibu in de Knaackstrasse.

Speeltuinenroute Prenzlauerberg
Kathe Kollwitzplatz deel I
Helmholzplatz deel II
Wasserturm deel III


Geen opmerkingen:

Een reactie posten