zaterdag 24 januari 2015

Reichstag



Rijksdag Berlijn
Reichstag Berlijn

Het Rijksdaggebouw, of Bundestag, is sinds 1999 weer de zetel van de Duitse regering. Het gebouw is in 1933 in brand gestoken en tijdens de oorlog zwaar beschadigd. In de Koude Oorlog lag het nog net in het Westen, de muur liep er vlak langs. Na de val van de muur, toen Berlijn de hoofdstad werd van een herenigd Duitsland,  is het weer in gebruik genomen als regeringsgebouw.

Een bezoek aan de Rijksdag en het beklimmen van de koepel is en een uitje dat niet mag ontbreken bij een bezoek aan Berlijn. Het is niet alleen ontzettend interessant een gebouw te bezoeken met zoveel historie, het is ook gewoon een leuk om een mooi oud en toch modern gebouw te beklimmen. Vanaf het dak en de koepel heb je een fantastisch uitzicht over de stad.



Rijksdag Berlijn
Op het dak van de Rijksdag
Aangezien de regering hier zetelt ga je door een uitgebreide veiligheidscheck. Voor kinderen erg spannend! Daarna stap je in een snelle lift die je naar het dak brengt. Vanaf het dak kun je zelf in de koepel omhoog klimmen terwijl je het uitzicht bewondert.


Rijksdag Berlijn
In de koepel van de Rijksdag

Een bezoek aan de Rijksdag is gratis. Je moet je wel even aanmelden van te voren. Dat kan online of ter plekke. Het is mogelijk om je ver van te voren, zelfs voor je naar Berlijn vertrekt aan te melden.  Met grotere (school)groepen is dit zeker aan te bevelen.  Zonder aanmelding kom je het gebouw niet binnen!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten