woensdag 4 maart 2015

Helmholtzplatz Speeltuinenroute Prenzlauer Berg deel II

Prenzlauerberg is een wijk in voormalig Oost Berlijn. In tegenstelling tot andere delen van Berlijn zijn in de Tweede Wereld oorlog de huizen hier blijven staan. In de DDR woonden hier kunstenaars en dissidenten. Na de val van de muur is deze wijk in rap tempo opgeknapt en veryupt. De wijk staat nu onder andere bekend om de vele jongen gezinnen met hun Bugaboos en bakfietsen.

Speeltuinenroute
Een wandeling door deze wijk langs de vele speeltuinen is vaste prik tijdens onze bezoeken aan Berlijn. Onderweg pikken we dan nog een paar terrasjes mee en snuffelen we in de originele kinderkleding- en speelgoedwinkeltjes.  Een van de leukste pleinen om heen te gaan met kinderen is de Helmholtzplatz. Dit plein is vast onderdeel in onze speeltuinenroute.

Helmholtzplatz Berlijn
Kiezkind Helmholtzplatz

Kiezkind
Aan de ene kant van Helmholzplatz vind je Kiezkind, een kindvriendelijk café. Het heeft een mooi terras met driewielers, skelters en stepjes, biologische hapjes en sapjes. Om het terras heen staat een (laag) hek zodat je peuter niet kan ontsnappen als terwijl jij in je milch kaffee roert. Met mooi weer staan er badjes buiten, op regenachtige dagen kan je kind spelen in de een binnen-zandbak.

Helmholtzplatz Berlijn

Speeltuin
Aan de andere kant van het plein is nog een grote speeltuin. De speeltoestellen staan in het zand zodat de hele speeltuin feitelijk een reuze zandbak is. er zijn schommels, wipkippen en draaikippen. Helaas is het mooie houten schip dat er stond afgebroken omdat het vervallen was. Ook dit gedeelte van het plein is omheind zodat je kinderen niet ongemerkt kunnen ontsnappen.


Helmholtzplatz Berlijn
Helmholtzplatz speeltuin


Op mooie dagen kunnen kinderen heerlijk kliederen met water en modder bij de pomp. Een extra setje kleding meenemen is dus handig.
Helmholtzplatz Berlijn
Helmholtzplatz met modder spelen in de speeltuin
En terwijl de kinderen in speeltuin spelen kun je om de beurt de randen van het plein verkennen. Er is een speelgoed winkel, een boekwinkel en een aantal leuke cafe's. Op zaterdag is er een marktje op Helmholtzplatz.

De website van Kiezkind

Speeltuinenroute Prenzlauerberg
Kathe Kollwitzplatz
Helmholzplatz
Wasserturm

Geen opmerkingen:

Een reactie posten